תפילה וברכות

דיבור בתפילת שמונה עשרה

  • ד' ניסן התש"פ

שאלה

שלום הרב,
1. איך אפשר להתחזק באמונה בכוח התפילה? חוץ משיעורים בנושא.
2. האם מותר לדבר במילים שלי עם ה' תוך כדי תפילת שמונה עשרה? ואם כן, לאחר כל ברכה ניתן? ובאמצע ברכה?
תודה רבה ובשורות טובות בע"ה!

תשובה

שלום וברכה

1. שיעורים בהחלט עוזרים מאוד. גם לימוד בספרים על נושא התפילה חשוב מאוד וביניהם ללמוד את הספר של הרב פינקוס "שערים בתפילה" וספר מיוחד ששמו."נפש שמשון". שני הספרים האלו יעזרו מאוד להתחבר לעבודת השם.

2. מותר להתפלל בשפתך בכל ברכה מעין הברכה בקצרה ובעיקר מותר להרחיב בברכת שמע קולינו ויותר מכך באלוקי נצור.