חגים ומועדי השנה

האם קמח מצה עם ביצה היא בכלל חומרת שרויה?

  • ה' ניסן התש"פ

שאלה

האם לפי מנהגי אשכנז שנוהגים לא לאכול שרויה וקטניות בפסח קמח מצה עם ביצה נקרא שרויה? (לדוגמא האם מותר להכין שניצל עם פרורי מצה וביצה). תודה רבה

תשובה

שלום רב,

גם מי שנוהג לא לאכול שרויה בפסח, יכול לערב קמח מצה עם ביצה, כי לא החמירו אלא רק במגע עם מים, זולת למי שיש לו מנהג ברור להחמיר בזה, שעליו להמשיך במנהגו.

מקורות: על פי שלחן ערוך הרב (בתשובות סימן ו) שגם הנוהגים לא לאכול שרויה בפסח, אין להם להחמיר במי פירות כלל. וכ"כ בנד"ד הגאון רבי אברהם דוד הורוויץ זצ"ל בשו"ת קנין תורה בהלכה חלק ב' (סימן פז) על פי שלחן ערוך הרב הנ"ל שגם הנוהגים לא לאכול שרויה בפסח יכולים לערב קמח מצה עם ביצים. אלא שהביא מספר מעדני שמואל (סימן קי אות סו) בשם ספר סמא דחיי (סימן יג אות ו) שגם מי שמחמיר שלא לשרות או לבשל מצה בפסח אפילו במי פירות לא משתבש, ושהנוהג כן תבוא עליו ברכה. ע"ש.

פסח כשר ושמח,

הלל מאירס