חברה והשקפה

יֻקַּח נָא מְעַט מַיִם וְרַחֲצוּ רַגְלֵיכֶם וְהִשָּׁעֲנוּ תַּחַת הָעֵץ

  • ה' ניסן התש"פ

שאלה

איך אפשר להישען תחת העץ אם המילה להישען דורש סמיכות ומגע בעץ עצמו שזה משנה את הצילה תחת ל על העץ

תשובה

שלום וברכה

ראה את דברי ר' עובדיה מברטנורא   בראשית פרק יח

תחת העץ תחת האילן. פי' שלא תטעה לפרש השענו בחתיכת עץ שכן משמעות ל' שעינה סמיכה לכך אמר תחת האילן דאם לא כן היה לו לו' והשענו בעץ או על העץ כמו ישען על ביתו והשתא דכתיב והשענו תחת העץ ר"ל תחת האילן: