תפילה וברכות

צירוף למנין מהמרפסת

  • ו' ניסן התש"פ

שאלה

יש מנין למטה בגינה, ואני רוצה להצטרף דרך המרפסת, ולשאת כפים מלמעלה. מדברי משנ''ב סי' נה, יד משמע שמעיקר הדין ניתן להקל כהרשב''א שמצטרף. אולם: 1. ערוה''ש שם ושבט הלוי ח''ט פסקו שברשות אחרת א''א [ואני מתפלא על כך שהרי בשו''ע מפורש שאפי' בגובה כמה קומות מצטרף, ומשמע שאפילו הוא בבית דירות כמו המקרה שלי ?!]
2. כף החיים [וכן צידד מהרש''ם] כתב שרק ברואים את כולו ולא חציו. ואני בשמו''ע בשחרית עומד מכוסה כמובן בטלית ולא רואים אותי, רק את הטלית.
ובפרט במקרה שלי שכיוון מזרח הוא לא לכיוון הגינה, נמצא שאני מראה את אחורי לציבור ולא את פני.
ולכן אני מסופק מאוד אם אני מצטרף, ובפרט אם אני יכול לשאת כפיים לציבור.
התשובה מאוד דחופה לי. תודה.

תשובה

שלום וברכה

גדולי הפוסקים הורו שבשעה זו אפשר להקל לכתחילה ללא כל חשש.

תשא כפיים ותכוון לכל עם ישראל וה' יברכך ככתוב "ואני אברכם".