נדר בחלום תופס?

  • ו' ניסן התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב,
אולי זה ברוח המצב וקשור לזה שאני חשופה יותר לתכניים של אמונה וחיזוק.
חלמתי חלום, אני לא יודעת איפה זה היה בדיוק, זה היה מקום מואר והיו אנשים אבל לא יכולתי לראות אותם, אבל הם היו נוכחים, אני זוכרת חיוכים ושמחה אני חושבת שהייתי בהרצאה של רב או מישהו צדיק אחר, ואז פתאום אמרתי שאני אקח על עצמי את מצוות נטילת ידיים ואיכשהו אחרי זה אמרתי בקול גדול ״אני נודרת על עצמי נטילת ידיים״.

השאלה שלי כבוד הרב האם נדר תופס גם בחלום? הרי נדרתי נדר ואני לא יודעת למה ולמי.
האם יש אפשרות לבטל את הנדר למרות שאני לא יודעת למי נדרתי אותו?
אני רק עכשיו מתחילה להתחזק ולוקחת על עצמי תפילות ואני מפחדת שאני אשכח או לא יעמוד במצוות נטילת ידיים ואז בעצם אני נכשלת ולא מקיימת את הנדר.

תשובה

שלום וברכה

לפי המבואר בשולחן ערוך נדר בחלום ראוי לעשות התרה.

אין לך לחשוש שמא תשכחי, כי מתי שאת זוכרת את תטלי את ידייך, אם שכחת אין זה הפרת הנדר כי קיבלת על עצמך את המצוה ואת מקפידה על כך בכל עת שאת יכולה וזוכרת ולכן אין לך לחשוש יותר.

אשרייך ואשרי חלקך שזכית להתעלות וה' יתן לך את הכוחות הלאה להתעלות ברוב שמחה ונחת.