בקבוקי תינוק וכיסא אוכל בפסח

  • י"א ניסן התש"פ

שאלה

שלום,
מה המדיניות בנוגע לשימוש ושטיפה של בקבוקי תינוק ומחלק מנות שמאחסנים בו מטרנה בפסח? מדובר בכלים שאומנם לא שמו בהם חמץ אבל נשטפו עד עכשיו עם סקוטצ' של כלי חמץ.
כמו כן, מה המדיניות בנוגע לכיסא אוכל של תינוק שמחובר אליו שולחן נשלף (משמש כמשטח ישיר להנחת הארוחות ועשוי פלסטיק)?
תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

ראוי להכשיר את הבקבוק בהגעלה במים רותחים למרות שאין חובה.

את השולחן הנשלף צריך לכסות עם נייר כסף אם הדבר אפשרי או להכשיר בשפיכת מים רותחים מהקומקום.