שו"ת פסח

שאלות פסח

  • י"ב ניסן התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב,
יש לי כמה שאלות אשמח אם תוכל לכוון אותי.

1)הבנתי שאסור להתפלל ולומר ברכת המזון יחפים גם כשבבית.
בבית אני לא הולך עם נעלים סגורות אלא עם כפכפים והבנתי שאסור גם עם כפכפים ורציתי לדעת האם בשביל להתפלל אני צריך ללבוש נעלים ?

2)עד מתי מותר לעשות בדיקת חמץ ?

3)יש נוסח שונה בתפילה של שחרית מנחה וערבית בפסח (אשמח אם תפרט לעמוק אם כן כי אני רק התחלתי בתהליך ההתחזקות ורק עכשיו למדתי איך להתפלל שחרית כמעט מלא בלי פסוקי דזמרה)

4)מה מותר לעשות בערב חג ?האם זה כמו שבת? אפשר אש ?

5)ערב חג שני זה כמו שבת ?

תודה רבה .

תשובה

שלום וברכה

1. ברכת המזון אפשר לומר עם כפכפים אבל תפילת עמידה יש להקפיד על נעליים.

2. מצוה לבדוק מיד בצאת הכוכבים אם לא מפסיקים אפשר להשלים במשך הלילה.

3. תוכלי לראות הנוסח כאן https://www.daat.ac.il/daat/sidurim/shaar-2.htm במחזור לשלוש רגלים. אם תרצי הכוונה נוספת תשלחי לנו מספר טלפון ונסביר לך בפרוטרוט את נוסח התפילה.

4. מותר להעביר אש מאש קיימת ואי אפשר להדליק אש חדשה.

5. כמו חג ולא כמו שבת.