חגים ומועדי השנה

האם אומרים הלל תפילת טל וספירת העומר ביחיד?

  • י"ג ניסן התש"פ

שאלה

כאשר אנחנו מתפללים תפילת יחיד בפסח הבא עלינו לטובה, רציתי לשאול האם צריך להגיד את תיקון הטל, וגם מה לגבי ההלל איך ומה לברך. וכמובן לגבי ספירת העומר.. איך ומה מברכים כאשר התפילה היא ביחיד. תודה רבה מראש

תשובה

שלום רב,

1. בליל פסח מברכים על ההלל גם ביחיד (חזון עובדיה פסח חלק ב' עמודים רכח, רל). והוא הדין בהלל שאחרי שחרית של יום טוב ראשון. אלא שלגבי הלל בחול המועד של פסח ויום טוב האחרון של פסח, מנהג הספרדים לאומרו ללא ברכה אפילו כשמתפללים בציבור (שם עמוד רלח).

2. ראה https://www.hidabroot.org/question/278680

3. סופרים את העומר כרגיל עם ברכה גם ביחיד.

חג כשר ושמח,

הלל מאירס