חלום על תאנים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בסד" שלום לכבוד הרב. חלמתי חלום והו ניראה לי כמסר בישביל שאני ילמד מימנו . החלום הוא כזה אני אוכל תאנים מתוקים ויפים מעץ שנימצא בשלכת ועל העץ יש שלושה עלים בילבד כשאני מאוד נהנה מאכילת התאנים קוראים לי אני שומע את קריאת האנשים ולא מיתיחס אלהם וכך אני מיתעורר מישנתי. אשמח לשמוע את דעת כבוד הרב תודה רבה מראש אליהו

תשובה

שלום וברכה

כך מבואר בתלמוד בבלי מסכת ברכות פרק ט - הרואה [דף נד עמוד א] הרואה תאנה בחלום - תורתו משתמרת בקרבו, תלמד ותצליח מאוד בעזרת ה`.

בהצלחה - בנימין שמואלי