תפילה וברכות

פיטום הקתורת

  • י"ג ניסן התש"פ

שאלה

מאז שהתחלתי להקשיב ולשמוע את הרצאותיו של הרב זמיר הכהן- אני הולך ומתחזק.
התחלתי להתפלל כל בוקר שחרית ולהניח תפילין
ראיתי שאנחנו קוראים בכל בוקר את פיטום הקטורת - פעמיים. מדוע?
וגם: מדוע יש צורך להזכיר את איסור הקרבת דבש ולציין שמי שעושה זאת חייב מיתה? הרי הדבר נאמר בתורה שאסור להקריב כל שאור וכל דבש?

תשובה

שלום וברכה

מ"תנו רבנן" עד "לא תקטירו ממנו וכו' " הוא ברייתא המובאת בתלמוד ואנו לומדים את כל ההלכות של הקטרות לפי המובא בבגמרא ושם מוזכר גם האיסור של הבאת הדבש כחלק מהלכות הקטורת אף שהיא כבר מוזכרת בפסוק בפרשת ויקרא.

הסיבה לקריאה השניה של פיטום הקטורת, היא על פי הקבלה כשמירה לתפילה שהתפללנו שלא יבוא המקטרג לקטרג על תפילתינו שאינה ראויה כביכול.