חגים ומועדי השנה

האם אומרים שיר המעלות לפני ברכת המזון מראש חודש ניסן עד י"ב סיוון?

  • ט"ו ניסן התש"פ

שאלה

שלום רב,
מבינה שמר"ח ניסן עד י"ב סיוון לא אומרים לפני ברכת המזון על נהרות בבל אלא שיר המעלות כי לא אומרים תחנון. האם צודקת?
בברכה ובתודה,
הדס

תשובה

מועדים לשמחה,

נכון שבכל יום שבו לא אומרים תחנון, אומרים לפני ברכת המזון "שיר המעלות", ובימים שבהם אומרים תחנון אומרים "על נהרות בבל" (משנה ברורה סימן א ס"ק יא), ולכן במשך כל ימות חודש ניסן, וכן מראש חודש סיוון עד י"ב בו ועד בכלל, שבהם לא אומרים תחנון, אומרים "שיר המעלות". אולם בחודש אייר אומרים תחנון - אם כי לא בראש חודש, ופסח שני (י"ד אייר), ובל"ג בעומר, וממילא אומרים על "נהרות בבל" חוץ מאשר בימים הנ"ל.

בברכה,

הלל מאירס