נשים

מה ההלכה לגבי תפילת שחרית לנשים

  • ט"ז ניסן התש"פ

שאלה

שלום,
לאחרונה החלטתי להתחזק בדת. תמיד התעניינתי הדת ורציתי להתעמק יותר (בדרך כלל אני קוראת שיר השירים,פרקי שירה תיקון כללי ותהילים) ולאחרונה בגלל המצב שנקלענו אליו (מגיפת הקורונה) החלטתי להתקרב יותר ולהתחיל להתפלל שחרית. אני מקווה שבורא עולם ייתן לי כח ורצון לעשות זאת גם לאחר, בעזרתו כמובן, שנצא מהמגיפה הזאת.
ועכשיו לשאלתי.
אני מתפללת ביחיד ואני קוראת את
ברכות השחר, ברכות התורה, פסוקי דזמרא ותפילת העמידה (תפילת 18).
האם יש עוד תפילות בשחרית שעליי לומר אם אני מתפללת יחיד?

אבקש תשובה לפי מנהג הספרדים.

תודה רבה
ומי ייתן שכל תפילותיהם ובקשותיהם של עם ישראל יתגשמו לטובה.

תשובה

מועדים לשמחה,

את לא חייבת להתפלל יותר מזה. אלא שנכון לקרוא פסוק "שמע ישראל" ו"ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד" כדי לקבל על עצמך עול מלכות שמים.

וחשוב גם לדעת שבברכות השחר אין לברך "שלא עשני אשה", אלא תברכי במקום זה "שעשני כרצונו" בלא שם ומלכות (שם: שמו של הקב"ה. מלכות: מלך העולם).

ולגבי פסוקי דזמרא, את לא חייבת לומר כלל, ואם את רוצה בכל זאת לומר - הרשות בידך, אולם תקפידי לומר את ברכות "ברוך שאמר" ו"ישתבח" ללא שם ומלכות.

ראי בנושא זה https://www.hidabroot.org/question/273190

עלי והצליחי מאוד,

הלל מאירס