חגים ומועדי השנה

האם יש איסור לראות חמץ בטלוויזיה?

  • ט"ז ניסן התש"פ

שאלה

שלום כב' הרב,
אני חילוני מסורתי כזה, עשיתי ניקיון חמץ לפני פסח, נכנס פסח, לא היה ליל סדר אין לי הרבה קרובים, פתחתי טלוויזיה לראות איזה סרט היה מערכון שאדם שם אכל לחם גדול במסעדה. רציתי לשאול כב' הרב האם עברתי על לא יראה לך בגבולך, כי איכשהו זה נכנס דרך הטלוויזיה לבית לגבולות שלי וראיתי את זה, אבל מצד שני זה לא לחם חי. אודה לתשובה תודה

תשובה

מועדים לשמחה,

לא עברת על איסור לא יראה לך חמץ, כי אין כאן חמץ אמיתי בתוך רשותך, וגם הוא לא שייך לך.

בברכה,

הלל מאירס