תפילה וברכות

איך אישה יוצאת ידי חובה בשחרית?

  • י"ח ניסן התש"פ

שאלה

שלום הרב,
אני משתדלת להתפלל מנחה וערבית כי הן תפילות קצרות וקולעות וברור מה צריך לומר שם ומה לא (אישה)
אבל שחרית אין לי מושג איך להתפלל כי היא ממש ארוכה ומלאה בדברים וכבד לי לומר הכל..
אשמח אם הרב יוכל לרשום לי מה אני כן צריכה להגיד כדי לצאת ידי חובה בשחרית, אם זה הכל, או שיש דברים ספציפיים שאני צריכה להגיד והשאר אני יכולה רק לבחור להוסיף?
יש לי סידור של עדות המזרח
תודה מראש!

תשובה

מועדים לשמחה,

מבין שאת שואלת למנהג בנות ספרד, א"כ סדר תפילת שחרית הוא כדלהלן:

קודם כל תברכי "ברכות השחר" חוץ מברכת "שלא עשני אישה", ובמקום זה תברכי "שעשני כרצונו" בלא שם ומלכות. ואם תרצי תברכי גם "ברכות התורה". ואח"כ נכון שתאמרי פסוק "שמע ישראל" ו"ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד" כדי לקבל עלייך עול מלכות שמים. ואם תרצי תאמרי את כל הפסוקים של קריאת שמע. ואחר כך תתפללי תפילת שמונה עשרה. אבל אין לברך בשם ומלכות ברכות "ברוך שאמר", "ישתבח" וברכות קריאת שמע.

מקורות: הלכה ברורה חלק ה' (עמוד תנב).

בברכה,

הלל מאירס