חברה והשקפה

אם אדם עשה תשובה עם כל מה שנצרך עבור התשובה...

  • י"ח ניסן התש"פ

שאלה

ואותו אדם חטא בעברו מספר לא מבוטל של פעמים בזרע לבטלה,עוון עם גויה ,אי כיבוד הורים ועוד עבירות מהקשות בתורה,האם כשיגיע לבית דין של מעלה יזכירו לו את העוונות והעבירות שעשה ויתן על כל את הדין,או שלא יזכירו לו את זה.השאלה נובעת מכך שידוע שיש את תיקוני האר"י זצ"ל לכל אותן עבירות שהוזכרו.אומרים שתשובה ותפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזרה.אבל לא רשום מכפרים או מוחקים.אגב,האם קביעת עיתים לתורה יכולים למנוע מאדם להגיע לגיהנם או לפתחה? או שבכל מקרה חייב האדם בתיקונים שהוזכרו?

תשובה

שלום וברכה

מי ששב בתשובה שלימה כראוי לא יזכרו לו עוונתיו. אמת שיש תיקונים מהאר"י לניקוי הנשמה לגמרי אולם מי ששבת באהבה אינו צריך לתיקונים אלו. כמו כן הלומד תורה זוכה לכפרה מושלמת ללא צורך בתיקונים. כמו כן מי שקפיד על שמירת שבת כראוי מתנקה לגמרי מכל שמץ של תועבה.