חגים ומועדי השנה

על איזו כמות מצה יש ליטול ידיים עם ברכה?

  • י"ח ניסן התש"פ

שאלה

בסרטון מה מברכים על מצה לא מובן לי: מצד אחד כתוב האוכל מצה בין 27 ל-54 גרם נוטל ידיו בלי ברכה. ומצד שני כתוב האוכל מצה שלמה 27 גרם
מברך המוציא וברכת המזון. אשמח לקבל הסבר
בתודה מועדים לשמחה

תשובה

מועדים לשמחה,

ההסבר לכך הוא משום שלגבי נטילת ידיים, ההלכה היא, שאין לברך על הנטילה אם אוכלים לחם פחות משיעור כביצה (שלחן ערוך סימן קנח סעיף ב), ושיעור כביצה הוא 54 גרם.

אולם לגבי ברכה ראשונה, יש לברך אפילו אם אוכלים שיעור כל שהוא (שלחן ערוך סימן רי סעיף א ומשנה ברורה סק"ג).

וברכת המזון יש לברך על אכילת כזית (שם סימן קפד סעיף ו), ושיעור כזית הוא 27 גרם.

חג שמח,

הלל מאירס