חברה והשקפה

דילמה לגביי תועלת/נזקים של האינטרנט

  • י"ח ניסן התש"פ

שאלה

שלום רב,
לקח לי המון שנים להבין את הנזקים של האינטרנט.
הנזק הוא סמוי שהאדם הפשוט בחיים לא יוכל להבין אותו!
את הנזקים הנפשיים ועד כמה שזה גוזל זמן אתה בטח יודע.
אני עושה מהלך כרגע לעבור לפאלפון כשר כרגע יש לי רק וואצפ איזה חודש אבל אני עושה עוד קפיצה בימיים האלו ועובר לטלפון רק עם שיחות נקווה שהייצר הרע לא יעשה מניפולציה:)

הפחחתי את האינטרנט ל שעתיים ביום דרך אחת החברות ורוצה להפחית לשעה.... ולעשות הגנות עד כמה שאפשר....

השאלה שלי היא כזו מצד אחד באינטרנט ש המון דברים לא טובים. למדתי על זה כולכך הרבה שנים ואני בטוח שיש לי עוד מה ללמוד... העניין הגדול שיש באינרטנט גם תכנים טובים... וקשה לי מאוד לוותר עליהם... למשל בריאות טבעית, אימון אישי,כלכלת המשפחה, תקשורת ועוד ועוד. לצערי זה מסנן הרבה מאוד.... וקשה מאוד לוותר עליהם ... מה עושים? מה הדבר החכם לעשות?

תשובה

שלום וברכה

הדבר הנכון הוא לקחת צד קיצוני למשך זמן ואחר כך להחליט מה חשוב לך בצורה שלא תתמכר לזה ותהיה מאוזן ותפתח רק דברים שחשובים באמת וכך תשלוט בעצמך בעז"ה ולא תינזק מהאינטרנט.