שו"ת ספירת העומר

להתפלל מנחה וערבית אחת אחרי השניה

  • י"ט ניסן התש"פ

שאלה

בעקבות הקורונה אירגנו פה מניין מנחה וערבית צמודים זה לזה (מנחה לפני השקיעה ואחר כך ערבית בין השמשות)
רציתי לדעת איך עלי לנהוג האם עדיף לי להתפלל ערבית ביחידות בביתי בזמן ערבית אחרי צאת הכוכבים? או במנין עם כולם אבל עדיין השמיים מוארים מאוד?
אם אפשר להסביר אם יש הבדל בין ספרדי לאשכנזי?

תשובה

שלום וברכה

מאחר ומנחה מתפללים לפני השקיעה וערבית לאחר מכן, עליך להתפלל יחד במניין. אולם אין לספור ספירת העומר עד שוודאי לילה.