תפילה וברכות

לגבי קורונה ומניין ממרפסות

  • כ"א ניסן התש"פ

שאלה

האם יש חובה או איסור להתפלל במניין מהמרפסות יש כביש שעובר באמצע יש 10 ששומעים את החזן אבל אין 10 שרואים את החזן בכל צד של הכביש יש כחמש מתפללים מפוזרים במרפסות אני רואה את החזן האם מותר לי להצטרף האם מותר לענות אמן בכזה מניין אני מכוון יותר במניין כזה מאשר להתפלל בבית תודה אם תוכלו לענות לי למייל

תשובה

שלום רב,

לפי התיאור שכתבת אותם עשרה אנשים לא מצטרפים למניין, ואין לענות אמן.

ראה https://www.hidabroot.org/question/278601

בברכה,

הלל מאירס