שו"ת ספירת העומר

חוג ריקוד ספיקת העומר

  • כ"ב ניסן התש"פ

שאלה

שלום! הבנתי שחוג ריקוד אסור בימי ספירת העומר. אך האם מותר לצפות ולהשתתף בשיעור ריקוד מהאינטרנט? או שיעור שכולל רק לימוד של ריקוד מסוים כאשר המוזיקה נשמעת רק לצורך התאמת המילים לתנועות?
והאם מותר לרקוד סתם בבית?
מקווה שהובנתי.. תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

סליחה על השאלה שלא נענתה בזמן עקב עומס על המערכת לא ראיתי את שאלתך.

מותר לראות שיעור ריקוד באינטרנט לצורך לימוד בימי העומר. אין לרוקד בעומר. אם אין הנאת מוזיקה אלא הבנה לצורך הריקוד אין איסור.

אין לרקוד לשם הנאה בבית.