תפילה וברכות

שאלות שונות ביהדות והלכה

  • כ"ב ניסן התש"פ

שאלה

בס״ד
כמה שאלות שברצוני לשאול. אשמח אם תענו לי עליהן בבקשה. תודה מראש. אשריכם.
1. אני משרת בצה״ל כנהג, האם כשאני מברך על שתייה בזמן שאני ברכב זה פוטר אותי לכל זמן הנהיגה? ואם כן, מה קורה כשאני יוצא מהרכב לזמן קצר וחוזר (תידלוק, קונה אוכל וכו׳) האם הברכה על השתייה עדיין בתוקף?
2.אם אני נמצא בחדר שלי (בצבא) ומברך על השתייה ואז יוצא מהחדר, (זה חדר במקום פתוח, כלומר, כשיוצאים ממנו אני תחת השמיים) אם זה מתוכנן ואם לא, האם הברכה עדיין בתוקף כשאני חוזר לחדר ושותה?
3.האם אני יכול לברך בחדר/במשרד ואז לצאת עם הבקבוק ולשתות גם בחוץ או שעליי לברך שוב?
4.האם מותר בשבת לנקות עם נייר שנחתך לפני שבת שולחן שטיפה התלכלך או כיסא שהתלכלך מאוכל?
5.אם אני ממלא בסוף טופס הנסיעה שלי זמן לא מדוייק, כלומר מעגל את השעה, זה נחשב כשקר?
6.האם מותר לקיים יחסי מין עם מישהי לפני אירוסין ונישואין?
תודה מראש שוב.

תשובה

שלום וברכה

1. פוטר כל זמן שלא יוצא לחוץ. אם אתה יוצא לתידלוק וכדו' ואתה נכנס לחנות של תחנת הדלק זה בוודאי נחשב הפסק אולם ירידה רק לתידלוק הדבר נמצא במחלוקת גדולה בין הפסוקים וקשה להכריע בדבר.

2. מברך שוב.

3. כנ"ל. מלבד אם אתה מתכוון לצאת וממש כאשר אתה בדרכך לצאת ברכת על הבקבוק שאז היציאה לא חשובה הפסק.

4. מותר.

5. מותר כפי המנהג של בני אדם.

6. איסור מוחלט עד לחתונה שללא זה הרי זה באיסור זנות,  וטהרה במקוה. ללא טהרה במקוה הרי שמדובר באיסור כרת.

בהצלחה,