תפילה וברכות

שתה יין וקפה ובירך ברכה אחרונה על היין, האם צריך לברך שוב על הקפה?

  • כ"ב ניסן התש"פ

שאלה

בשבת בבוקר בקידוש אני נוהג לאכול מזונות עם כוס קפה, השאלה האם לאחר שבירכתי מעין שלוש על המחיה ועל הגפן ולאחר כמה דקות אני רוצה עוד כוס קפה האם אני צריך לברך שוב האם ברכת מעין שלוש שבירכתי זה נחשב להפסק כדין ברכת המזון ואז צריך לברך שוב כפי הבנתי היין פוטר כל מיני משקים. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

נכון, יין פוטר כל מיני משקין גם מברכה אחרונה (שלחן ערוך סימן רח סעיף טז), ולכן כשברכת על היין ברכה אחרונה זה פטר גם את הקפה, וממילא יש לך לברך שוב על הקפה.

בברכה,

הלל מאירס