אמירת וידוי על חטאים שקדמו ליום כיפור

  • כ"ב ניסן התש"פ

שאלה

שלום רב,
להוציא את הוידויים הנאמרים בתפילות יום כיפור, מעולם לא יצא לי להתוודות על דברים ספציפיים בהם חטאתי. אני רוצה להתוודות, ושאלתי היא, האם מותר לי במסגרת זה להתוודות גם על חטאים שנעשו טרם יום כיפור האחרון? או האם ישנם חטאים שלגביהם מותר להגיד בדיעבד וחטאים שעליהם אסור, שכן ישנם חטאים עליהם גם יום כיפור לא מכפר, ומנגד אני יודעת שלאחר חזרה בתשובה אסור לדוש בחטא.

תודה רבה, ובשורות וישועות טובות לכל עם ישראל.

תשובה

שלום רב,

מותר וצריך להתודות, ואפילו על עבירות שכבר עשית עליהם וידוי ביום כיפור מותר, וכמו שכתב השלחן ערוך (סימן תרז סעיף ד) עוונות שהתודה עליהם ביום הכפורים שעבר ולא שנה עליהם אפילו הכי יכול לחזור ולהתודות עליהם, וכתב המשנה ברורה (ס"ק יד) ובגמרא קאמר הרי זה משובח משום שנאמר וחטאתי נגדי תמיד.

בברכה,

הלל מאירס