שו"ת הלכות יום טוב

הלכות יום טוב

  • כ"ב ניסן התש"פ

שאלה

שלום לכבוד הרב.
ב"ה אישתי מדליקה נרות לשבת וימים טובים עם שמן זית.
ביום טוב האחרון אחד הנרות כבה ונשאר בכוסית שמן שיוכל להספיק לשעתיים בערך.
בצהריי היום טוב חששתי שנר הנשמה שהדלקנו לפני החג ( לצורך העברה מאש לאש) ייכבה למרות שהיה בו מספיק שעווה עד לצאת החג.
עקב החשש החלטתי להוציא את הפתליה מהכוסית עם השמן זית ולהדליק מחדש את הנר. (כדי שיהיה לי עוד נר ליתר בטחון).
האם בפעולה הזאת עברתי על הלכות מוקצה? וזאת למרות שידעתי מראש שלא הקצתי את הנרות לכבוד העברה מאש לאש ביום טוב?
עוד שאלה בבקשה האם מותר להשתמש בסקוטש לכלים רגיל ביום טוב?
האם מותר להרים שערות מהריצפה בשבת וביום טוב?
האם מותר להסתרק ביום טוב?
בזמן האחרון אני אוכל תפוח עץ ללא הקליפה האם מותר לי לקלף תפוח עץ עם קולפן בשבת? וביום טוב?
האם מותר לי לברור את הכביסה המלוכלכת של הילדים אחרי שאני מקלח אותם ביום טוב?
תודה רבה וישר כח גדול

תשובה

שלום וברכה

לא עברת איסור בעניין הנרות.

אין להשתמש בסקוטש' רגיל.

שערות בחג הם מוקצה ורק כאשר לא נעים לשהות בחדר כאשר יש שערות בריצפה מותר להרימם כמו כל ליכלוך.

אסור להסתרק.

מותר לקלף בשבת וחג.

אין לברור מאחר וזה הכנה ליום חול.