חברה והשקפה

חיית המחמד שלי מתה, מה ה׳ מנסה להגיד לי? והאם בכלל מנסה להגיד לי משהו?

  • כ"ב ניסן התש"פ

שאלה

התוכי שלי נהרג בתאונה בבית לפני כמה ימים.
זה קרה לאחר ארבע שנים נפלאות שהתוכי היה איתי.
אשמח לדעת האם ה׳ מנסה לסמל לי משהו.
הכאב הוא עצום, ואני לא יודע מה לעשות איתו.
אני יודע שאין להיות בעצב זמן רב, ואם על אדם אסור להיות בעצב על אדם זמן רב אני מרגיש כי משהו לא בסדר בזה שאני עצוב כה הרבה זמן על החיה שלי שנפטרה. עצרתי את החיים שלי והפסקתי לעשות את כל תחביבי כיוון שאיןן לי חשק כבר. מדוע זה מגיע דווקא לי? אני אדם שומר מצוות מאמין מודה כל בוקר מחדש, מניח תפילין ומבקש ממנו שישמור על הדברים היקרים לי. אשמח למענה.

תשובה

שלום וברכה

לא ידוע חשבונות שמים וקשה לענות מה ה' דורש ממך. אולי זה ניסיון אולי זה מסיבות אחרות שלא ידועות לנו בכל מקרה יש לנו לקבל את גזירת שמים באהבה וכפי שכתבת לא לעצור את החיים אלא להמשיך הלאה בעבודת ה' ובדיעה ברורה שאין דבר שאין לו סיבה וכל מה שנעשה בעולם הוא לטובתינו בלבד ואין לנו אלא להאמין ולהתחזק ולדעת שאין דבר רע מן השמיים כלל וכלל.

עלה והצלח,