נדר שלא לעבור על משהו שחשב שאסור, ולאחר זמן התברר שמותר, מה דינו?

  • כ"ג ניסן התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב!
נדרתי נדר (במילים) שלא לעבור על משהו שחשבתי שהוא עבירה, ולאחר זמן התברר לי שהדבר מותר ואיננו עבירה כלל, מה הדין בנוגע לנדר? תודה רבה!!

תשובה

שלום רב,

בדרך כלל במקרים כזה אין צורך בהתרה משום שהוא בכלל נדרי טעות. עם זאת יש לגשת לרב מקומי ולהציע בפניו את הפרטים המדויקים, והוא יורה לך כדת מה לעשות.

מקורות: ראה כיוצא בזה בשלחן ערוך יורה דעה (סימן ריד סעיף א) וברמ"א שם, ובש"ך (סק"ה).

בברכה,

הלל מאירס