הפרשת חלה

  • כ"ג ניסן התש"פ

שאלה

מרוב בילבול שכחתי להפיש חלה אתמול בערב...ב"ה, הוזכר לי הבוקר. (נבהלתי הרבה הרבה יותר מ"בהלת הקורונה" הזו שנפטר ממנה במהרה אמן). ידעתי שאוכל להפריש חלה גם אחר אפייתן, ואכן עשיתי זאת תוך כדי שכוונתי על כל מה שעלול היה להשאר בתנור...רציתי לשאול מה הדין של לחם שחלילה לא הפרישו ממנו "חלה". מה קורה ליהודי במידה ואכל לחם לא "מופרש" בין בשוגג בין במזיד..

תשובה

שלום וברכה

אכן מי שלא הפריש חלה חייב להפריש ואסור לאכול ללא הפרשת חלה באיסור לאו.

בהצלחה,