חגים ומועדי השנה

תשמיש המיטה בספירת העומר

  • כ"ד ניסן התש"פ

שאלה

שלום הרב,
שאלה לגבי תשמיש מיטה, האם מותר בספירת העומר בימי חול? או בשבת?
תודה ושבוע טוב.

תשובה

שלום רב,

מותר גם בימי חול, ואפילו בשלושה ימים קודם חג השבועות.

מקורות: ראה כף החיים (סימן תצד אות יג) שהביא מהכנסת הגדולה שנהג למנוע תשמיש המיטה שלושה ימים קודם יום שבועות, סמך למה שכתוב והיו נכונים לשלושת ימים אל תגשו אל אשה. וכתב על זה: מיהו לפי דברי האר"י אינו אסור הזיווג רק ליל שבועות. ע"ש. וכן במשנה ברורה (סימן רמ סק"ז) פירט את הימים שאין לשמש בהם, ולא הזכיר ימי העומר ושלושה ימים קודם חג השבועות.

בברכה,

הלל מאירס