תפילה וברכות

האם יתפללו בזמן בית המקדש השלישי?

  • כ"ה ניסן התש"פ

שאלה

שמעתי דרשה מפי רב שאמר שבזמן בית המקדש השלישי לא תהיה תפילה כלל אלא הקרבת קורבנות, ויהיה רק מזמור לתודה, שזו תהיה התפילה שלנו האם כך זה יהיה?
והאם בזמן בית המקדש הראשון והשני היו בתי כנסת כמו היום? והאם יהיו בתי כנסת בזמן בית המקדש השלישי? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

1. נכון שכתוב במדרש (ויקרא רבה ט ז) כל התפילות בטלות ההודאה אינה בטלה. אך הכוונה היא כמו שכתב הרד"ק (תהלים ק ד) כי התפילות בטלות שלא יצטרכו לשאול צרכי העולם הזה, כי בטובה גדולה יהיו כל הימים, אין להם אלא שבח והודאה לא-ל. ע"ש. זאת אומרת, התפילות ימשיכו, אלא שכל התוכן שלהם יהיה שבח והודאה ולא בקשות.

2. כמדומה בית הכנסת הראשון הוא מסוף ימי בית ראשון. ראה מסכת מגילה (דף כט עמוד א) בבי כנישתא דשף ויתיב בנהרדעא. ופירש רש"י: ובנאה יכניה וסיעתו מאבנים ועפר שהביאו עמהן בגלותן.

3. יהיו בתי כנסת בזמן בית המקדש השלישי.

בברכה,

הלל מאירס