תפילה וברכות

אפשר לקרוא קריאת שמע של שחרית אחרי שעבר זמנה?

  • כ"ה ניסן התש"פ

שאלה

רציתי לשאול בקשר לקריאת שמע של הבוקר אם לא יצא לי לקרוא קריאת שמע לפני תום הזמן שלה בבוקר (בערך שעה 9 בבוקר אם אני לא טועה) - האם מותר לקרוא קריאת שמע גם אחרי זמנה? תודה

תשובה

שלום רב,

אפילו אם עבר זמן קריאת שמע, עדיין אפשר לקרותה כל היום. והגם שלא יקיים בזה מצוות עשה של קריאת שמע, ולא יהיה לו שכר כקורא בזמנה, מכל מקום יש בה מעלה של קבלת עול מלכות שמים. ופרשת ויאמר מחויב לקרוא גם אחרי שעבר זמן קריאת שמע, כי זמנה כל היום עד הערב.

מקורות: שלחן ערוך (סימן נח סעיף ו) ומשנה ברורה (ס"ק כז).

בברכה,

הלל מאירס