תפילה וברכות

תפילה במיניין לאחרההקלות בעניין הקורונה

  • כ"ו ניסן התש"פ

שאלה

האם עכשיו לאחר שהקלו את הנחיות משרד הבריות והתירו להתפלל במניין רחוב מבחינה הלכתית האם עכשיו זו חובה ואם יש לי מניין ליד הבית אני חייב להתפלל בו?

תשובה

שלום וברכה

אדם בריא ללא מחלות רקע כלל ובמניין שאתה יכול להתפלל יש שמירה הדוקה על מרחק בין אדם לאדם כנדרש הרי שבוודאי יש להתפלל במנין ועל כך נאמר שומר מצוה לא ידע רע כי כעת לפי הכללים ולפי הוראות המומחים אין סכנה מצויה כלל.

אדם בעל מחלות רקע או מבוגר יכול להחמיר על עצמו במצות ונשמרתם ולא יצא החוצה אלא יצטרף מביתו למניין הסמוך לו.