שיפוץ בית לאחר שנפטר אדם

  • כ"ו ניסן התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב

לערך לפני 5-6 שנים סבא וסבתא שלי היו גרים בבית אחד גדול .

אנחנו לקחנו את הבית הזה , שיפצנו וחילקנו אותו ל-2 ( אחד לסבא ולסבתא ואחד לי ולבני משפחתי ) .

בספטמבר האחרון נפטרה סבתא שלי ואנחנו מעוניינים עכשיו לשפץ את הבית שלנו ( אך ורק שלנו לא כולל הבית של סבא וסבתא )

הבנתי שלפי ההלכה זה אסור , כי צריך לחכות לפחות שנה .
אבל , כמו שאמרתי הבית מחולק ל-2 ויישנה דלת באמצע שהיא מחברת בין הבתים אך הדלת הזו לעולם לא נפתחה ועבר בה אדם .

אז שאלתי לכבוד הרב האם אנחנו יכולים לשפץ או לא ?

וחשוב לי לציין שבבית הזה סבא וסבתא תמיד גרו מאז מעולם , אך הוא חולק ל-2 כמו שאמרתי .

תשובה

שלום וברכה

אין שום בעיה לשפץ.

בהצלחה רבה,