"אמר הקב"ה" - היכן?

  • כ"ו ניסן התש"פ

שאלה

שלום רב,
הרבה פעמים בתלמוד "אמר הקב"ה..." לדוגמא "אמר הקדוש ברוך הוא בראתי יצר הרע ובראתי לו תורה תבלין" או שכמו שהרב זמיר הסביר שכאשר עם ישראל אמר שה' שכח אותם, "אמר הקב"ה 12 מזלות בראתי ברקיע...וכל זה לא בראתי אלא בשבילכם" (לא הגיוני שזה ניתן בהר סיני שהרי האמירה הזאת מתייחסת לתקופה מאוחרת יותר) וכן עוד כמה מקומות שכתוב שהקב"ה אמר, ורציתי לדעת מתי הוא אמר זאת, כי לא כל כך מסתדר לי שזה התקבל בהר סיני כמו שחשבתי.
תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

חז"ל קיבלו מדור דור או השיגו בעצמם ברוח קדשם שבורא עולם אמר כך וכך בזמן המתאים לפי העניין.

בהצלחה,