חברה והשקפה

שכר על מצוות לא תעשה

  • כ"ו ניסן התש"פ

שאלה

איך מקבלים שכר על מצוות 'לא תעשה' (אכילת חמץ בפסח, אכילת אוכל שאינו כשר וכו') האם על כל רגע ורגע או על נסיון ממשי שיש לו אם לעשות את האיסור או לא?
* כי אדם שלדוגמא החליט שאינו אוכל חמץ בפסח - מרחיק ממנו חמץ לגמרי (גם של גוי) כך שיש לו פחות ניסיון ביחס לאדם שלא מרחיק חמץ שנמכר לגוי ויש לו נסיון כל רגע (שיכול לאכול אותו) וכן בשאר איסורים.
אז איך עניין קבלת השכר במצוות לא תעשה?
תודה רבה מראש

תשובה

שלום וברכה

הגמרא מפורשת בעניין שיש ולא עבר עבירה מקבל שכר כאילו עושה מצוה ודווקא בבאה עבירה לידו.

אולם אסור לאדם להכניס את עצמו לניסיון וכן המרחיק את עצמו מניסיון מקבל שכר גדול על כך שהוא מרחיק את עצמו מהניסיון וגם בפועל מובטח לו שלא יחטא ועל כן אין זה דרך נכונה להביא את עצמך לידי ניסיון.