חברה והשקפה

איסורי בשר וחלב

  • כ"ו ניסן התש"פ

שאלה

הקדמה:
למדתי בילקוט יוסף שלומדים מהשילוש של "לא תבשל...." שיש איסור לאכול, להינות, ולבשל בשר וחלב. אז למה נכתב בלשון לא תבשל - כדי לאסור דווקא אם הבשר והחלב עברו תהליך בישול, אך אם לא עבר בישול - חכמים גדרו ואסרו באכילה (אך לא בהנאה).
לעצם שאלתי:
נתקלתי הרבה בנערים ששואלים "איפה כתוב שאסור לאכול בשר וחלב" ואף פעם לא ידעתי לענות להם בהבנה כי אני לא באמת הבנתי - עכשיו שקראתי את התשובה האמיתית שמחתי מאוד ורציתי לדעת איך אפשר להסביר לאדם לא דתי ששואל אותי, שאסור לאכול בשר וחלב שלא התבשלו 'רק' (לפי התפיסה שלו) כי חכמים אסרו.
מי שלא דתי ממש לא כל כך מבין את החומרה של דברי חכמים לכן נוטה לזלזל בהם, לכן
שאלתי היא איך אוכל להסביר לחילוני את העניין שאסור לאכול בשר וחלב לא מבושלים בדרך שיתקבלו לו הדברים על ליבו.
תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

כאשר רוצים להסביר על חשיבות תקנות חז"ל צריך להדגיש את גודל החשיבות של המצוות ואז להסביר את עניין הדרבנן.

הנה משל לעניין.

כיום יודעים/ חושבים שוירוס הקורונה מזיק מאוד לאנשים ולכן אנחנו עושים הרבה מאוד גדרים וסייגים ובהם ריחוק חברתי אי התקהלות סגר ועוצר ועוד ועוד וכל זה כדי שלא להינזק מהדבר המזיק ששמו קורונה.

איסורי התורה הם התראה על מזיקים שמזיקים מאוד לנשמה ואף לגוף כתוצאה מהנשמה ראה  https://www.hidabroot.org/video/60834. ולכן חז"ל עשו גדים וסייגים רבים שלא נידבק לרע חלילה.

אולם חשוב לדעת שכאשר חז"ל אסרו את הדברים הרי זה איסור בפני עצמו אף אם האדם לא הגיע לאיסור התורה וכמו במשל מי שעובר על הוראות משרד הבריאות נענש אף שלא נדבק בקורונה.

מקוה שהדברים ברורים וגם מתקבלים על הלב.

אשמח לסייע עוד ככל הצורך.