חגים ומועדי השנה

שמע מחברו ספירת העומר, האם יכול להמשיך לספור עם ברכה?

  • כ"ז ניסן התש"פ

שאלה

אם מישהו יצא ידי חובת ספירת העומר על ידי ששמע מחברו לילה אחד את הספירה (וכיוון להוציאו והוא נתכוון לצאת) האם יכול להמשיך לספור עם ברכה? תודה

תשובה

שלום רב,

נחלקו הפוסקים האם אפשר לצאת בספירת העומר מדין שומע כעונה (משנה ברורה סימן תפט סק"ה), ולכן מי שחברו הוציא אותו ידי חובה, עליו לחזור ולספור את העומר באותו לילה בלי ברכה (ביאור הלכה שם ד"ה ומצוה), אולם בלילות הבאים יכול להמשיך לספור עם ברכה (כמבואר בכל כיוצא בזה בשלחן ערוך שם סעיף ח, ובמשנה ברורה ס"ק לח).

בברכה,

הלל מאירס