חברה והשקפה

הקשר בין העולמות העליונים ועשר הספירות

  • כ"ז ניסן התש"פ

שאלה

בס"ד
שלום לכבוד הרב
למדתי מדוע הקב"ה ברא את העולמות העליונים (כדי שהמציאות החומרית תוכל להתקיים, ליצור כמעין הפרדה בינו ובין הנבראים, תקן אותי אם אני טועה), וכמו כן מהם עשר הספירות, אך אני עדיין לא יודע לקשר בניהם, האם העולמות העליונים פועלים לפי מבנה עשר הספירות? ואם כן כיצד?
את מה הוא ברא קודם (את הספירות או את העולמות העליונים?)

תודה מראש על התשובות

תשובה

שלום וברכה,

ראה נא:

https://www.hidabroot.org/video/61263

אלו דברים עמוקים מאוד, שאין בהם הבנה פשוטה, אך אנסה לפשט לפי עניות דעתי.

אלוקים ברא קודם כל את הספירות העליונות (הספירה העליונה, שהיא הכתר, מבטאת את אינסופיותו של הבורא יתברך), וברא את המלאכים שייצגו ספירות אמצעיות. כל אלה הגיעו עד הספירה התחתונה והאחרונה שהיא "עולם העשייה" שלנו. קיים קשר בין הספירות כמו גלדי בצל, כך שתכונות וכוחות בעולם שלנו למעשה שואבים את כוחם משורש רוחני בספירות העליונות יותר. כמו שהגוף מחזיק בתוכו נשמה מן העליונים, כך החומר מחזיק בתוכו נפש שהוא השתלשלות של כוחות עליונים יותר שמקיימים אותו.

בברכה,

דניאל בלס.