ציצית בשמיכה

  • כ"ז ניסן התש"פ

שאלה

איך מותר להתכסות בשמיכה ביום ללא הטלת ציצית? זה הרי בעל ארבע כנפות וגם אם זה יחשב ככסות לילה לכהפ"ח לחומרה יש להטיל בו ציציות שהרי מתכסים בו גם ביום

תשובה

שלום וברכה

שולחן ערוך אורח חיים הלכות ציצית סימן יח

ג סדינים, אף על פי שאדם ישן בהם בבוקר, אין מטילין בהם ציצית.

משנה ברורה סימן יח ס"ק ח

(ח) בהם ציצית - מפני שעיקר תשמישן בלילה וכסות לילה מיקרי אך לפ"ז לא היה פטור רק להרא"ש אבל להרמב"ם דכסות לילה חייב ביום חייב וי"א עוד טעם לפטור משום  דלא חייבה התורה רק דרך מלבוש או דרך עיטוף לא דרך העלאה בעלמא ויש [ט] חולקין וס"ל דאפילו אם יציע תחתיו בגד של ד' כנפות חייב בציצית וכ"ש דרך העלאה ע"כ הכריע המ"א דיעשה קרן אחת עגולה ויצא אליבא דכו"ע. אכן משמע מדבריו דאין להחמיר בזה רק בסדין של צמר אבל לא בשל פשתן או שאר מינים ועיין הטעם בפמ"ג:

בברכה