האם מותר לצלם כנסייה מבחוץ?

  • כ"ז ניסן התש"פ

שאלה

בקיץ האחרון טסנו כל המשפחה לחו״ל, וטיילנו במקומות תיירותיים והיה עליהם צלב, כמו כנסייה. האם מותר לצלם שם? תודה רבה לכם

תשובה

שלום רב,

מצד הדין אין איסור להסתכל ולצלם כנסייה מבחוץ, אולם כבר הובא בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל (שו"ת אבני ישפה חלק א' סימן קנג ענף ד) שאמר לגבי הסתכלות על כנסייה מבחוץ - הרחק מן הכיעור. ע"כ. והיינו שאין הדבר ראוי כלל, ושומר נפשו ירחק מכך.

יש להדגיש שלכנסייה עצמה אסור להיכנס כלל, וזו לא חומרא, אלא עיקר הדין, כמבואר בשו"ת יחוה דעת חלק ד' (סימן מה).

בברכה,

הלל מאירס