מה עושים כשאי אפשר להטביל כלי?

  • כ"ז ניסן התש"פ

שאלה

שלום הרב,
קבלנו במתנה מיקסר מאוד משוכלל (עם קערה מנירוסטה וכמה סוגי ווים מברזל). וכעת מקוואות הכלים סגורים ואנו לא יכולים לטבול את הכלים הנ''ל.
מה עושים במקרה זה?
(*אציין גם, כי יש לנו בבית כעת בשימוש מיקסר רגיל לעוגות בלבד)

בתודה,
מירית.

תשובה

שלום רב,

אפשר לתת את המיקסר לגוי במתנה, ולחזור ולשאול אותו ממנו, ואז הוא מותר בשימוש. וכאשר ייפתחו המקוואות, תטבילי בלי ברכה, ואם אפשר עדיף להטביל עם עוד כלי שחייב בברכה - ראי https://www.hidabroot.org/question/278798

יש עוד עצה לתת את המיקסר לחשמלאי שיפרק חלק ממנו באופן שיתבטל ממנו תורת כלי, ובאופן שרק חשמלאי יודע להרכיב חלק זה בחזרה (אולם אם כל אדם יודע להרכיב חלק זה בחזרה אינו מועיל), ואחר כך ירכיבו חשמלאי יהודי מחדש, וייחשב על ידי זה ככלי שנעשה על ידי אומן יהודי, שפטור מטבילה.

עצה זו מועילה דווקא אם החשמלאי יפרק וירכיב בכלי עצמו, כגון בגוף החימום, אבל בדברים שמחוצה לו כגון החוט או התקע, איננו מבטלנו בכך מתורת כלי, ועודנו חייב בטבילה - ראי https://www.hidabroot.org/question/260249

בהצלחה רבה,

הלל מאירס