חברה והשקפה

פסיקת הלכה

  • כ"ז ניסן התש"פ

שאלה

שמעתי את הרב זמיר מדבר על איך יש להתייחס ליתום ואלמנה והביא סימוכין מהרמב''ם בהלכות דעות.
שאלתי היא: איך יודעים שדבר שכתב הרמב''ם זה מה שנפסק להלכה?

תשובה

שלום וברכה

ברור לכל פוסקי התורה ולכל לומדי ההלכה שכל דברי הרמב"ם הם הלכה למעשה. הרמנב"ם הוא מראשוני וגדולי הפסוקים מלבד כאשר פוסקים אחרים חולקים עליו ואז יש דיון בין פוסקי ההלכה המאוחרים האם הלכה כרמב"ם או אל. אבל בוודאי שבכל מקום שהפוסקים לא חולקים עליו ההלכה כמותו.