תפילה וברכות

האם ציבור יכול להשלים את כל הפרשות שהחסיר בעקבות הקורונה?

  • כ"ח ניסן התש"פ

שאלה

מה בנוגע להשלמת קריאת התורה שבת מתקרבת אלינו. האם נצטרך להשלים מפרשת צו או רק את השבת האחרונה? תודה רבה מראש

תשובה

שלום רב,

ציבור שלא קראו את פרשת שמיני מתוך ספר תורה בעקבות הקורונה, חייבים להשלים ולקרוא אותה ביחד עם תזריע מצורע (על פי רמ"א סימן קלה סעיף ב, וביאור הלכה ד"ה אם).

ואם לא קראו גם את פרשת צו, נחלקו בזה גדולי הפוסקים וכמו שהביא המשנה ברורה (סק"ו) שיש אומרים שניתן להשלים רק קריאה של שבת אחת, ויש אומרים שצריכים להשלים את כל הפרשות שלא קראו.

ולמעשה ההוראה היא שיכולים להשלים גם את פרשת צו (חזון עובדיה שבת חלק ב' עמודים שלא-שלב).

אולם יחיד שלא שמע קריאת התורה, לא חייב להשלים, כי החובה לשמוע קריאת הפרשה בספר תורה היא חובת הציבור, ואינה חובה המוטלת על כל יחיד (שערי אפרים שער ז אות לט, דעת תורה סימן קלה סוף סעיף ב, ושו"ת יביע אומר חלק ט' חלק אורח חיים סימן כח אות ב).

ראה עוד https://www.hidabroot.org/article/1137652

בברכה,

הלל מאירס