תפילה וברכות

אזכרה בתקופת הקורונה

  • כ"ח ניסן התש"פ

שאלה

כבוד הרב שלום,
אזכרתו של אבי ז"ל, אמורה להתקיים בשבוע הבא (4 שנים לפטירתו), אבל עקב המצב לא ניתן לעלות לבית העלמין וכמובן שאסור להתקהל. יתרה מכך, גם בימים הקרובים יהיה עומס כי רבים ירצו לעלות לקברי ילדיהם כי ביום הזיכרון לא יאפשרו. אימי שתיוודא לחיים ארוכים היא אישה עם מחלות רקע ואנחנו לא רוצים שהיא תגיע לבית העלמין בימים אלו. האם מותר לדחות את האזכרה ולהמתין לימים טובים יותר שהמצב ישתפר? האם לי מותר לומר קדיש לבד מהבית?
תודה מראש,

תשובה

שלום וברכה

אי אפשר לומר קדיש ביחיד בבית אלא במניין. אם יש לך אפשרות ללכת למנין שמתנהל כפי החוק ראוי מאוד לעשות זאת.

את העליה לקבר אפשר לעשות בתקופה מאוחרת יותר כאשר הדבר יתאפשר.