חברה והשקפה

מי זה שבנא

  • כ"ח ניסן התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב, מי זה 'שבנא' שהיו לו 130000? שמעתי שהיה לו יותר תלמידים מחיזקיה המלך ע''ה, גם שמעתי שהוא היה מתנגד לחיזקיה וידוע שחיזקיה היה צדיק אז אם הוא מתנגד לצדיק איך יכול להיות שיש לו כל כך הרבה תלמידים? מה הוא לימד אותם? האם הוא ניסה לסתור ולסלף את התנך? הרי אנו רואים שאין שני גרסאות לתנך.. אשמח להבהרת הרב שליטא תודה מראש

תשובה

שלום וברכה,

שבנא היה סופר, ממעתיקי התורה, ולא כפר אפילו באות מן התורה ח"ו. הוא היה ממונה על בית המקדש בימי חזקיהו.  חז"ל מסרו כי שבנא שיתף פעולה עם הגוי האשורי כדי למסור את ירושלים ביד סנחריב (סנהדרין כו, ע"א). לבסוף חיילי סנחריב הרגוהו.

אכן מסופר כי לדרשתו הגיעו 130,000 איש, ואילו אל דרשתו של חזקיהו הגיעו 110,000 איש. שניהם כמובן לימדו אותה תורה.

בברכה,

דניאל בלס