חברה והשקפה

הימנעות מלשון הרע במקום קטן וסגור

  • כ"ט ניסן התש"פ

שאלה

היי,אני חיילת ביחידה סגורה עם עוד בערך 16 אנשים,לאחרונה אני מתחזקת מאוד ברוך השם ומנסה להימנע מלשון הרע,אני באמת משתדלת להפחית כמה שאפשר וכמה שפחות לשתף,אבל יוצא שגם אם אני לא רוצה תמיד אני שומעת לשון הרע מנוכח הנסיבות שאני במקום קטן וסגור,אני משתדלת בדרכ לא להגיב ולא להאמין אבל אני מרגישה עדיין לא טוב עם עצמי,ברצוני לשאול איך אפשר לנהוג על מנת לגרום כמה שפחות נזק ולשון הרע?ובנוסף ,מה עליי לעשות אם חברה טובה לחדר נפגעה ורוצה לפרוק קצת מהרגשות שלה אני נמצאת בדילמה מצד אחד אני מבינה אותה ורוצה לעזור לה ולייעץ אך מצד שני אני עלולה ליפול לריכוזים ולשון הרע מה עושים?
תודה רבה ואשריכם על התמיכה והעזרה.

תשובה

שלום וברכה

ראשית. אשרייך שאת זוכה להתחזק ולהתעלות רוחנית. ה' יעזור שתעלי עוד ועוד ותזכי להתקרב לבורא עולם כרצונך הטוב.

מותר לשמוע חבירה שרוצה לשפוך את ליבה כדי לתמוך בה ולעודדה ומראש יש להחליט שלא מקבלים את דבריה כאמת מוחלטת אלא לשמוע את הצד שלה כדי לעודדה.

כאשר את בקבוצה ומדברים לשון הרע אני מניח שאת לא יכולה למחות ביד הקבוצה, הרי שאם את יכולה לשנות את נושא השיחה באלגנטיות  תבורכי  אם לאו יש להיזהר לא לקבל שום דבר מהדברים כאמת ולא להוסיף כמובן לשון הרע על דבריהם.

על הכל תתפללי בכל יום בבוקר את התפילה של החפץ חיים להינצל מלשון הרע https://www.hidabroot.org/article/215252 המשיכי בדרכך הטובה וה' הטוב יהיה בעזרך.

בהערכה רבה,