חגים ומועדי השנה

נזכרתי לספור לאחר השקיעה, האם אני יכולה להמשיך לספור בברכה?

  • ל' ניסן התש"פ

שאלה

האם מותר לי להמשיך בספירת העומר אם טעיתי לילה אחד בספירה לא נכונה ונזכרתי רק לאחר השקיעה? שואלת למנהגי האשכנזים. תודה מראש

תשובה

שלום רב,

אם ספרת את הספירה הנכונה עד שלש עשרה וחצי דקות אחר השקיעה, את יכולה להמשיך לספור עם ברכה. אם לא, עלייך לספור מכאן והלאה בלי ברכה, או לבקש ממישהי להוציא אותך ידי חובת הברכה.

מקורות: יעויין הלכות חג בחג על ספירת העומר (פרק ו הערה 14) בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל.

בברכה,

הלל מאירס