האם מותר לאשת כהן להשתמש בבעלה?

  • ל' ניסן התש"פ

שאלה

שלום רב,
האם נשואה לכהן צריכה להימנע מלהשתמש בבעלה? וא"כ עד כמה? והאם יתכן שזה מונע שפע של פרנסה לבית? {שהרי רבים נמנעים מלשאת כהנת מחמת חשש שלא יוכלו לכבדה כראוי} תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מותר לאשת כהן להשתמש בבעלה, וזה לא פוגע בפרנסה כלל, כי אמנם נפסק ברמ"א אורח חיים (סוף סימן קכח) שאסור להשתמש בכהן אפילו בזמן הזה וזה נחשב כמועל בהקדש אם לא מחל על כך - מכל מקום כתב בשו"ת שבט הקהתי חלק ג' (סימן סח אות ב) שמותר לאשת כהן להשתמש בבעלה, משני טעמים:

א. מן הסתם הבעל מוחל לאשתו ויש לו הנאה במה שמיקל מעליה עול הבית.

ב. על פי מה שאמרו במסכת ברכות (דף כד עמוד א) שאשתו כגופו, וממילא שניהם כגוף אחד, וכמו שמותר ליד של הכהן להשתמש בגופו, כך גם מותר לאישה להשתמש בבעלה כיוון שאשתו היא חלק מגופו.

בברכה,

הלל מאירס