הומלס מצלצל בדלת ערב שבת לאחר הדלקת נרות.

  • א' אייר התש"פ

שאלה

ערב שבת ר"ח אייר מיד לאחר הדלקת הנרות צלצל פעמון הדלת. כשפתחתי ראיתי בחור בגיל 35 בערך לבוש בגדים מוכתמים עטוף בציצית מלוכלכת ללא מסכה בעל עיניים כחולות בהירות. בקשתי ממנו שייסוג לאחור ושאלתי היכן המסכה והוא ענה שאין צורך הוא מכסה את פניו בציצית ולאחר פתח בשיחה ארוכה מהיכן המשפחה שלי ולאחר מכן ביקש ספר טלפונים. הסברתי לו שלא אוכל לעזור לו כיוון ששבת כבר נכנסת ולא אוכל להפעיל את הנייד כרגע. הוא התבונן בי ואמר שגם הוא דתי וחזר ואמר ולאחר מכן פנה ללכת כשהוא קורא בקול " גם אני דתי" והלך. רק לאחר שהלך הבנתי שלא אוכל לשבת לשולחן ויצאתי לחפש אותו ולא מצאתי. לו היה מבקש אוכל הייתי בשמחה מוותר על הארוחה שלי ונותן לו אבל מרוב לחץ ואזהרות לא חשבתי די. שוב יצאתי לחפש ולא מצאתי. שאלתי היא מדוע מעמידים אדם בנסיון כה קשה בתקופה קשה שאנו מצווים על ו"נשמרתם" מה עלי להסיק מהמקרה הזה. החלטתי לתרום כסף עבור ארוחה לנזקקים ונותר לי רק ללמוד לקח לעתיד אבל כיצד היה עלי להגיב?
אודה באם השאלה תועבר לכבוד הרב זמיר כהן
חודש טוב ומבורך.

תשובה

שלום וברכה

נהגת נכון ולא היית צריך לרדוף אחריו. ויש לדרוש בהחלט ללבוש מסכה או כל כיסוי אחר לפנים.