חברה והשקפה

למה העולם לא כיף? למה צריך לעבוד בשביל ליהנות?

  • ב' אייר התש"פ

שאלה

הי הרב, לאחרונה יש שאלה שמאוד מטרידה אותי:
הקב"ה יצר אותנו ואת העולם. עולם עם דברים נחמדים ועם דברים לא נחמדים. ועכשיו אנחנו בתור דתיים, משקיעים את כל החיים שלנו בלהתמסר לאידיאלים אלוקיים ומגמות, בעולם שהוא יצר. סליחה על המילים החריפות, אבל זה נראה בעיניי כאילו זה משחק כזה בשבילו, ומשחק גרוע, לא משחק מוצלח. למה יש רע בעולם?? למה קשה להגיע להישגים? למה יש שליליות ואנשים רעים? הקב"ה הוא מושלם, לא? הוא לא יכל ליצור עולם מדהים, שכולם מאושרים בו? בלי שנאה, קנאה ותחרות? עולם שבו כל הטוב כבר נמצא, בלי שצריך לעבוד קשה בשביל להגיע לשם, והתשובה הידועה לא מספקת אותי, שמי שעשה משהו בהרבה עבודה קשה מסופק יותר, עדיין יש עבודה קשה=סוג של סבל. אם הקב"ה מושלם, הוא יכל ליצור עולם שבו לא צריך לעבוד בשביל ליהנות!
ושהרב לא יבין אותי לא נכון. ב"ה החיים שלי מדהימים מכל הבחינות בלי עין הרע, ועדיין, ממש מפריע לי שהקב"ה ברא עולם שבו צריך לעבוד קשה בשביל ליהנות ולשמוח. העולם נראה לי לא מושלם בכלל.

תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

נא ללמוד בעיון את דברי המסילת ישרים פרק א'

תוכל לראת את הדברים כאן

אשמח לסייע עוד לאחר מכן.

בהצלחה,