תפילה וברכות

קריאת שמע על המיטה למי שלא מצליח להירדם מיד

  • ג' אייר התש"פ

שאלה

שלום הרב,
ראיתי באורח חיים כשאדם לא נרדם צריך לקרוא קריאת שמע כמה פעמיים עד שירדם
תוך כמה זמן מאז שאני קורא שמע אני צריך לקרוא שוב אם אני לא נרדמתי?
תודה מראש שהשם ישלם לכם פי שניים ממה שאתם עושים

תשובה

שלום רב,

אכן כך כתב הרמ"א (סימן רלט סעיף א) ואם קרא קריאת שמע ולא יוכל לישן מיד אז חוזר וקורא כמה פעמים זה אחר זה עד שישתקע בשינה ושיהיה קריאתו סמוך לשינתו. והכוונה כפשוטו, שאם אתה מרגיש שהשינה לא באה לך מיד, תקרא שמע בשנית, והכוונה היא לפרשה ראשונה של שמע או שאר פסוקי רחמים, וכן הרהור בדברי תורה מועיל וכמו שכתב המשנה ברורה (סק"ז).

בברכה,

הלל מאירס